24-26/01 שישי עד ראשון (2 לילות) »
31/01-02/02 שישי עד ראשון (2 לילות) »
מחפשים המלצות על צימרים בעין הוד? קבלו את ההמלצות הכי טובות בעין הוד לשנת 2025.
אם אתם מחפשים המלצות על צימרים בעין הוד, "הפסגה" היא בהחלט המקום הנכון לנחות בו ולקבל המלצות על צימרים בעין הוד בראש שקט. אז אם אתם רוצים חופשה בלי הפתעות לא נעימות, צוות הפסגה ערך ביקורת שטח יסודית במגוון צימרים בעין הוד ואנו מציגים יתרונות וחסרונות לכל מקום, כולל המלצות וביקורות גולשים.
עוד על עין הוד:
ב-1953 הפך המקום לכפר אמנים על ידי מרסל ינקו, אמן דאדא נודע, וקבוצת אמנים.
ינקו, שהיה גם אדריכל, שימש באותה עת ממונה מטעם הקרן הקיימת לישראל על איתור שטחים עתידיים להקמת פארקים לאומיים, והגיע לכפר הנטוש עין חוד. הוא הצליח למנוע את הריסת הכפר על ידי כוחות הביטחון ולשכנע את הממונים במחלקת התכנון, את אריה שרון (האדריכל הראשי של מחלקת התכנון) ואת שר הפנים לאפשר לו להקים כפר אמנים במקום.
ב-1949, לאחר שתושביו הערביים של הכפר עין חוד נטשו אותו במלחמת העצמאות (והקימו בסמוך כפר חדש באותו שם), יוּשב המקום בידי עולים מאלג'יריה, שלאחר מכן עזבו אותו והקימו את היישוב צרופה.
בתי הכפר עין חוד לא נהרסו ושימשו בסיס להקמת היישוב, חלק מהמבנים מתוארכים לימי הביניים. בבתים רבים נמצאו קשתות ואבני בניין מכורכר, שנלקחו על ידי תושבי עין חוד הערבים מהמבצר הצלבני העתיק בעתלית.
הכפר הוגדר כיישוב שבו יעסקו האמנים באמנות ובאומנות ויקיימו את עצמם. עם השנים הוקמו בו גלריה מרכזית וגלריות פרטיות של אמני הכפר, סדנאות, אמפיתיאטרון ומוזיאון ינקו דאדא.
במרכז הכפר נמצאת גלריה המציגה תצוגת קבע מיצירות אמני הכפר, הן הידועים שבהם והן צעירים או כאלו שטרם התפרסמו. בנוסף לתצוגת הקבע הכוללת אמנות פלסטית, קרמיקה, תכשיטנות ועוד, מציגה הגלריה מעת לעת תערוכות קבוצתיות ותערוכות יחיד של אמני הכפר ואמנים מבחוץ.
בכפר חיים ופועלים ציירים, פסלים, מעצבים, מוזיקאים, אדריכלים, שחקנים, זמרים, משוררים, רקדנים ועוד, בהם עשרה זוכי פרס ישראל.
עוסק בתחום התיירות והנופש מאז ומעולם וחלק מצוות הבודקים המקצועי של הפסגה כבר מעל 10 שנים, נשוי ואב לשניים.
חוץ מלבדוק אתרי נופש הוא גם כותב עליהם ומקפיד לציין בשקיפות כל פרט רלוונטי לאירוח במקום.