02-04/05 שישי עד ראשון (2 לילות) »
09-11/05 שישי עד ראשון (2 לילות) »
מחפשים המלצות על צימרים בית לחם הגלילית? קבלו את ההמלצות הכי טובות בבית לחם הגלילית לשנת 2025.
אם אתם מחפשים המלצות על צימרים בית לחם הגלילית, "הפסגה" היא בהחלט המקום הנכון לנחות בו ולקבל המלצות על צימרים בית לחם הגלילית בראש שקט. אז אם אתם רוצים חופשה בלי הפתעות לא נעימות, צוות הפסגה ערך ביקורת שטח יסודית במגוון צימרים בית לחם הגלילית ואנו מציגים יתרונות וחסרונות לכל מקום, כולל המלצות וביקורות גולשים.
בית לחם הגלילית הנו יישוב ישראלי עתיק, יפהפה וקסום הנמצא המערב עמק יזרעאל, לא רחוק מצומת אלונים, רמת ישי ויוקנעם. המקום מאופיין באווירה מיוחדת והיסטורית והמבנים מהתקופה הטמפלרית משרים תחושה של תחילת המאה. הפסגה בבית לחם הגלילית נהנים ממיקום מיוחד זה ומנגישות גבוהה לאתרים, טיולים ואטרקציות באיזור. צימרים רומנטיים יוקרתיים בבית לחם הגלילית אשר התקבלו למדריך הפסגה מתהדרים ברמת שירות גבוהה מן הרגיל ובאיבזור ועיצוב לא שיגרתיים.
מדריך "הפסגה" מציג צימרים רומנטיים יוקרתיים בבית לחם הגלילית. צימרים אשר התקבלו למדריך הפסגה מתהדרים ברמת שירות גבוהה מן הרגיל ובאיבזור ועיצוב לא שיגרתיים. קצת היסטוריה: מקומה של בית לחם הגלילית בגליל מוזכר לראשונה בספר יהושע: "ונהלל ושימרון וידאלה ובית לחם ערים שתים עשרה וחצריהן" (פרק י"ט פסוק ט"ו). כאמור בתחילה נקראה בית לחם הגלילית רק "בית לחם", דבר שעורר בעיה בנושא הבדלה בינה ובין העיר היהודית האחרת, בית לחם שליד ירושלים המוכרת לנו כיום. כדי לפתור את הבעיה נקראה בית לחם שליד ירושלים "בית לחם בנחלת יהודה" ובית לחם הגלילית "בית לחם בנחלת זבולון". לפי עדויות היסטוריות התקיים במקום יישוב יהודי עד לאחר חורבן בית המקדש השני, ובתקופה הביזנטית זוהה המקום כמקום מושבה של משמרת הכהנים מלכיה. בתלמוד הירושלמי מוזכרת בית לחם הגלילית כ"בית לחם צוריה" בגלל היותה חלק ממלכת צור תקופה מסוימת. בימי הביניים התקיים במקום יישוב נוצרי שבשלב מסוים ננטש. על פי הארכאולוג אבירם אושרי, אשר חפר את האתר, בית לחם הגלילית היא מקום הולדתו של ישו אבי הנצרות, ולא בית לחם שביהודה. עד המאה ה-19 היו מצויים במקום שרידיהם של בית כנסת וכנסייה.
המושבה הטמפלרית
היישוב המודרני הוקם במקור על ידי הטמפלרים ב-1906, בתוך יער אלוני תבור, על ידי בניהם של מיסדי המושבה הגרמנית בחיפה. הטמפלרים הקימו במקום מושבה חקלאית מודנית ומפותחת ובה חיי תרבות מלאים. עם פרוץ מלחמת העולם השנייה עצרו הבריטים את תושבי המושבה שהוגדרו נתיני אויב גירשו את רובם לאוסטרליה לאחר ריכוזם במחנות מעצר. הספר "פונטנלה" של מאיר שלו מתאר, בין היתר, את הווי חייהם של המתיישבים הטמפלרים ואת מערכת היחסים המורכבת שלהם עם היהודים בסביבה. מושבה טמפלרית נוספת בשם ולדהים הוקמה בסמוך במקום בו עומד היום היישוב אלוני אבא.
ב-17 באפריל 1948 כבשו כוחות ההגנה את המושבה ואחרוני הטמפלרים גורשו מן הארץ. במקומם הגיעו מתיישבים יהודים שהקימו במקום מושב עובדים. בשנות ה-90 הוקמה ליד המושב הרחבה קהילתית של תושבים שאינם בעלי נחלות חקלאיות. עם הצטמצמות הפרנסה מחקלאות הלך והתפתח במושב ענף התיירות וכיום מתפרנסים רבים מהתושבים משירותים לתיירים. במקום תמצאו הפסגה, צימרים רומנטיים ועוד.
ביישוב מתגוררות כ-170 משפחות, חלקן מתפרנסות מחקלאות. במקום צימרים, מוזיאון לתיאור התקופה, מסעדות, בתי קפה, גלריות ואטרקציות שונות.
משני צידי הרחוב הראשי במושב ניצבים בתי אבן מרשימים. במרכז היישוב בית העם הטמפלרי ומספר בתים ממנו יש מוזיאון קטן המשחזר את המושבה הטמפלרית.
עוסק בתחום התיירות והנופש מאז ומעולם וחלק מצוות הבודקים המקצועי של הפסגה כבר מעל 10 שנים, נשוי ואב לשניים.
חוץ מלבדוק אתרי נופש הוא גם כותב עליהם ומקפיד לציין בשקיפות כל פרט רלוונטי לאירוח במקום.