תל אביב היא אחת הערים שעוטפות טבעונים במגוון מסעדות שצצות לאחרונה בכל פינת רחוב, אך כשיוצאים ממנה, זה יכול להיות די מאתגר למצוא מקום טבעוני ראוי לאכול בו. כשיוצאים לחופשה, חלק מהעניין זה לאכול טוב ומגוון. אז מה יש לאזור הצפון להציע לטבעונים שבינינו?
נתחיל בזה שהצפון הרחוק הוא לא תל אביב. לא מבחינת היצע התרבות ולא מבחינת היצע הקולינריה שבו. אבל, דווקא מיעוט האפשרוית לפעמים מצמיח מיזמים עצמאיים מגניבים, שאם יש להם מספיק לקוחות הם גם מצליחים לשרוד כמה שנים טובות או אפילו להפוך למעין "מוסד" בפני עצמו, עם שם ומוניטין כמו לכל מסעדה תל אביבית מוצלחת.
כדי לתאר את המקום של בני, אשתמש במילותיו שלו: "אני מגיש ארוחות טבעוניות מיוחדות במינן מחומרים טבעיים וטריים". אבל מה שבני לא מספר, הוא על אופי המקום. מדובר בשניים שלושה שולחנות בחצר ביתו המקושטת ומוקפת הצמחייה מתחת לעץ תאנה. גם על צורת ההגשה הוא לא מרחיב, אבל מי שהיה, יודע. הארוחה מגיעה בסלי סנסנים שהוא קולע בעצמו, כשהם מלאים בקעריות קטנות עם מתבלים שהוא בעצמו רוקח, כולל סלטי ירקות ופירות ומגוון מעדנים לצד פיתות מקמח טף שהוא מכין ולביבות נפלאות.
ארוחה ב"טבע של בני" - חוויה לכל החושים. תמונה: מתוך דף הפייסבוק "בטבע של בני - בצל התאנה"
בתחילת הארוחה ולפני שתתחילו לטעום מכל השפע העצום שהוא יגיש לכם (הכל מעשה ידיו), תקבלו הסבר מקיף (שימו לב שלא להגיע מאוד רעבים כי זה עלול לקחת קצת זמן) על כל ממרח והמרכיבים שלו. תלוי כמובן בכם וברמת העניין והשאלות שתעלו בפניו, לבני סבלנות עצומה והרבה רצון לחלוק את הידע שהוא צבר מתוך התנסויות רבות במטבח האהוב עליו. לפרטים והזמנות - אצל בני בצל התאנה.
בקטגוריית הפיצה הטבעונית הטעימה בגליל העליון, ניתן למצוא בעיקר שני מקומות שמציעים פיצה כזו. אחת מצויינת, השניה טובה דיה. ולמה? מה עושה פיצה טבעונית לטובה?
אז כמו בכל פיצה, עובי ואיכות הבצק משמעותי פה, וב"פיצה סיציליאנו" שבראש פינה, הגיעו לפיצה לא פחות מאלוהית במובן הזה (וגם בעוד מובנים). פיצה דקה וטריה מאין כמוה, עם המון אופציות לתוספות. ולטבעונים - הגבינה תוחלף בגבינת קשיו, וזה, רבותי וגבירותי, מה שעושה פיצה טבעונית לטעימה. אמנם התענוג לא זול, אבל שווה כל ביס.
מומלץ לשים כתוספת את רוטב השום והבזיליקום שהם מכינים במקום. יאמי!
לפרטים נוספים - דף הפייסבוק של פיצה סיציליאנו
בשנה האחרונה נפתחה מסעדה הודית (שפתח בחור הודי אסלי) שמגישה אוכל הודי צמחוני, וטבעוני בחלקו. זוהי מסעדת "טאלי" שממוקמת במתחם נופית חרמון בקרית שמונה. 'טאלי' מציעה מקום נעים מאוד לישיבה, עם תפריט לא עמוס שמגיש את מנות הדגל של המטבח ההודי הצמחוני. כמובן מנת ה'טאלי' המפורסמת, סמוסות מופלאות, פקורות נימוחות, ועוד. פתוח ראשון עד חמישי 12:00-22:00, שישי 11:30-16:00. כשר.
'קוקיה' שנמצאת בכניסה לקיבוץ דפנה היא בית קפה-מסעדה חלבית שמציעה מגוון מנות, גם טבעוניות. אפשר לשבת בחוץ על הדק בצד המדשאות ובהן עצים מצלים, או בפנים באווירה נעימה. בחוץ ישנה גם "משאית פיצה" שמציע פיצות, עם אפשרות טבעונית אחת, אם כי הם משתמשים בגבינת סויה (ולא קשיו) ולעניות דעתה וחיכה של הכותבת, זה שילוב פחות מוצלח.
מנה טבעונית מומלצת היא ה'מאש-בורגר' המצוין, ולצידו יש גם 'פאי רועים' טבעוני ו'סינייה ירקות' טבעונית. המקום מציע קינוחים מעלפים, גם טבעונים, למשל טארט שוקולד. שעות הפעילות: יום א'-ש' , 08:30-23:00